I-tec Revolucionarne tehnologije za okna Internorm

REVOLUCIONARNI SISTEMI ZAKLEPANJA

Z novo arhitekturo so narasle zahteve po novih okenskih dizajnih in tako postavljamo nova merila.

Pri Internormu obstaja že leta standard, da se ne uporabljajo od zunaj vidna nasadila in držimo se načela - opazna tehnika samo, kjer je to nujno potrebno - to načelo smo prenesli tudi na okenski preklop.

Novi sistem zaklepanja nima vidnih zapornih delov na okvirju. Povezava zapornih preklopov ni vidna in je vgrajena v votle komore profila krila.

Revolucija v oknu

Integrirani sistem okovja pri stilu home pure umetna masa/aluminij oziroma okno KF 500 iz umetne mase, ki je opremljeno s popolnoma novim sistemom zaklepanjem.

Namesto štrlečih zapornih zatičev prevzemajo varno zaklepanje vgrajeni zaklopi na krilu.

Udobno čiščenje

Čiščenje okvirja je poenostavljeno, saj deli, ki zapirajo krilo, v celoti odpadejo. Malo je delov, ki vidno izstopajo iz krila, med njimi pa je gladka površina profila iz umetne mase, ki jo je enostavno vzdrževati.

Varnost, ki prepriča

Okna s sistemom I-tec zaklepanje že v standardni izvedbi ustrezajo varnostnemu razredu RC2N (z ročnim zaklepanjem in protivlomnim steklom RC2) po standardu EN 1627-1630 – serijsko preverjena protivlomna zaščita.

Odlična stabilnost in izjemen dizajn

Veliki formati oken in energijsko varčna trojna zasteklitev zahtevajo izvedbe s težkimi okenskimi krili. Inovativna konstrukcija ležajev podpira do 130 kg težka okenska krila s kompaktnim dizajnom.

SVEŽ ZRAK IN VARČEVANJE Z ENERGIJO

Zdravje

Svež zrak zagotavlja dobro počutje, dober spanec, dobro koncentracijo in visoko storilnost. Zadihajo lahko tudi alergiki - po želji lahko vgradite filtre, ki preprečujejo vstop finega in cvetnega prahu. Z I-tec prezračevanjem preprečite tudi nastanek plesni.

Varčevanje z energijo

Nenadzorovano občasno prezračevanje ali trajno zračenje vodita v izgubo energije. Zračnik I-tec ima vgrajen toplotni izmenjevalnik z visokim izkoristkom. Dosežena 86 % rekuperacija toplotne izgube energije zmanjša na minimum.

Dizajn

Zračnik I-tec je popolnoma vključen v nov home pure sistem oken KF 500. Na zunanji in notranji strani okna so vidne zgolj ozke prezračevalne rešetke. V nasprotju z običajnimi prezračevalnimi sistemi tukaj zunanja in notranja arhitektura ne bosta okrnjeni, prav tako pa ne bo prišlo do večje izgube energije, ki bi jo sicer povzročila občasno in trajno zračenje. Zračnik vgradimo v eni sami delovni fazi, ob montaži oken.

Udobje

Okna z vgrajenim I-tec prezračevanjem trajno oskrbujejo bivalne prostore s svežim, čistim zrakom. Pri tem bo svež zrak samodejno zamenjal vlažen zrak, neprijetne vonjave in škodljive snovi v zraku. Neposredno na okno nameščeni krmilni element omogoča udobno upravljanje z zračnikom.

Varnost

Okno je ob izmenjavi zraka zaprto, s tem pa je zagotovljena tudi zaščita pred vlomom. Hiše ne boste zapustili v negotovosti, ali ste okna po zračenju zaprli ali ne.

INTEGRIRANO SENČENJE

Energijsko samozadostna fotovoltaična žaluzija

Vsi Internormovi sistemi vezanih oken so lahko opremljeni z motorno gnano žaluzijo brez zunanjega napajanja. Energijo pridobivamo na oknu preko fotovoltaičnega modula integriranega v zaslonko žaluzije, napajanega z (energijsko) neodvisnim elektromotorjem. Energija je shranjena v akumulatorju in po potrebi na razpolago. Polnjenje akumulatorja poteka tudi pri difuzni dnevni svetlobi.

Prednosti

Nobenih:

  • stroškov energije,
  • stroškov inštalacije,
  • brez dolbenja,

ker ni potrebnih električnih dovodov.

Zato je sončna zaščita optimalno uporabna ravno pri sanacijah, saj tu pogosto ni na voljo električnega napajanja. Žaluzija deluje ravno v kombinaciji z namestitvijo na okno in je pri skoraj vseh Internormovih vezanih oknih naknadno dobavljiva. Krmiljenje poteka preko dvosmernega oddajnika – možno je kombinirati več žaluzij.

INOVACIJA OKROG IN OKROG

Mnogo stekel je pritrjenih v okvir samo na nekaterih točkah. Pri Internormu imamo FIX-O-ROUND tehnologijo za serijsko pritrditev stekel v celotni okvir brez vmesnih prostorov.

Prednost je v spoju okenskega okvirja s steklom. Tako je bistveno izboljšana sabilnost, zvočna in toplotna izloacija, zaščita pred vlomi in funkcionalnost oken v njihovi celotni življenjski dobi.